Meny   

Separatutstilling 2021 - Kjeld og Alexander Stub

SEPARATUTSTILLING MED KJELD OG ALEXANDER STUB 14.10. – 17.10.21.
For første gang i Galleri Langhusets historie arrangerer vi nå en separatutstilling med to utvalgte kunstnere, Kjeld og Alexander Stub. Begge er født og oppvokst i Bergen og har sin kunstutdannelse derfra. Som far og sønn er de eksempler på utøvende kunstnere med nære familiebånd som hver for seg har oppnådd en posisjon innen samme kunstform. De har også en felles inspirasjonskilde gjennom sitt forhold til den norske naturen.

Kjeld Stub (f. 1946) startet sin kunstutdannelse ved Bergen kunsthåndverkskole i 1965. Senere har han gått på Kunsthøyskolen i Warszawa og Trinity College of Art i London. I tillegg er han musiker, og debuterte som pianist med Bergen Filharmoniske Orkester som 21-åring. Som grafiker debuterte han i 1967 og som maler i 1973. Hans bakgrunn fra musikken er også med og preger hans billedkunst. Stub er bosatt i sin fødeby Bergen. Naturen står i fokus i Kjeld Stubs bilder. Mer enn selve den fysiske naturen, er han opptatt av de inntrykk naturen gir og det til enhver tid skiftende lyset. Hans teknikk er særegen og gjenkjennelig. Han behersker mange teknikker, men de fleste kjenner ham som grafiker, og da fortrinnsvis med linoleumstrykk.

Der drømmer gror

Alexander Stub (f. 1978) hadde sin første separatutstilling allerede i 1994. Han er utdannet ved Kunstskolen i Bergen, og har drevet som kunstner og grafiker fra 2004. Alexander har perfeksjonert seg innen linoleumssnitt, en gammel teknikk som i dag er ganske sjelden. Ulik en del andre kunstnere, tar han hånd om hele den kunstneriske prosessen, fra idé til ferdig trykket bilde. Det er gjerne naturen som er utgangspunkt for hans bilder, og spesielt fjellet. Med enkle og klare linjer viser han det ville og vakre. Et sterk fargespill er ofte å finne i hans bilder. I den senere tid har han også inkludert mennesket i sine motiver for å markere dets plass i, og samhørighet med naturen.

Frem mot neste mai