Meny   

Lions Club Langhus-Siggerud

Hvem er Lions Club Langhus-Siggerud?

Lions Club Langhus-Siggerud ble stiftet i 1977.  Som en del av Lions International er klubben med i en verdensomspennende humanitær organisasjon med 1,4 mill. medlemmer i 210 land. Bevegelsen er nøytral i alle politiske og religiøse spørsmål.

Klubbens formål er å yte humanitær hjelp og støtte og bidra til et bedre liv for mennesker som trenger en hjelpende hånd. Forebyggende arbeid, spesielt blant ungdom, er også en viktig del av klubbens virksomhet. Klubben engasjerer seg både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Hva gjør klubben?

Lokalt arbeider klubben over et bredt spekter av aktiviteter. Kampen mot rusmisbruk har alltid vært sentral i klubbens virksomhet. I tillegg til støtte til rusforebyggende aktiviteter, har klubben også bidratt med opplæring og bevisstgjøring ved skolene gjennom sitt opplæringsprogram ”MITT VALG”. Ved den årlige ”Tulipanaksjonen” har klubben samarbeide med lokal ungdom som på den måten får støtte til diverse ungdomsaktiviteter.

Klubben har også et engasjement for lokalmiljøets eldre, spesielt gjennom samarbeid med Langhus bo- og servicesenter. Årlig arrangeres det både vårfest, høstfest og grillaften.

I tillegg til en rekke andre aktiviteter støtter klubben også helsebringende virksomhet gjennom å ha bygget opp en utsiktsplass for turgåere på kommunens høyeste topp Tømmeråsen, og den har anlagt og vedlikeholder Langhus´ lokale tursti ”Løvestien” med årlige dugnader.

Internasjonalt gir klubben bl.a. økonomisk støtte til en SOS barneby i Malawi og gir bidrag til barn gjennom fadderordninger.

Hvor kommer pengene fra?

Klubbens inntekter kommer hovedsakelig fra inntekter i forbindelse med Julemarkedet som arrangeres hvert år i slutten av november og kunstmessen, Galleri Langhuset i april hvert år. I tillegg har klubben også noen inntekter i forbindelse med ”Grasrotandelen” fra Norsk Tipping.

 Ønsker du å bli medlem?

Å være med i klubbens arbeid er givende både gjennom tilfredsstillelsen av å delta i humanitært arbeid og det samholdet og vennskapet et medlemskap medfører. Ønsker du å bli med, kontakt oss på vår e-postadresse: langhus.siggerud@lionsclub.no